lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kesäpuuhaa tenavien kanssa

Sain lehdestä hauskan vinkin lasten kanssa askarteluun. Tenavatkin sai sotkea ihan luvan kanssa. :) Plussaa myös se, että saatiin hyötykäyttöön isännän tallissa aikaansaamat sahanpurut. Tai ainakin osa niistä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis lyödään sankoon sahanpurua, valmista liisteriä ja varmuudeksi vielä puuliimaakin. Sekoitetaan hyvin ja massasta muotoillaan tenavien kanssa ihan mitä vain mieleen tulee. Me teimme matoja, veneitä ja leppäkerttuja.

Muotoilun jälkeen työt kuivataan hyvin. Siinä voi mennä useita päiviä ja tenavien kanssa kuivumisen etenemistä välillä käydään katsomassa. Kun työt ovat kuivuneet, alkaa toinen hauska vaihe: maalaaminen. Käytimme maalaamiseen ihan perus sormivärejä. Kannattaa ottaa pienimmiltä vaatetta vähemmälle, niin voi tenavan pistää kokonaisena suihkuun hommien valmistuttua. ;)

Tässä äidin (vas), 1,5-v (kesk) ja 3-vuotiaan (oik) Remppa Remun taidon näytteet. Matoja siis.


Lisäksi askartelimme veneitä. Vasemmalta alkaen 3v, 1,5-v ja äippä.


Tässä vaiheessa nuorempi Remppa Remu päätti lähteä muihin hommiin. Mielenkiinto lopahti. Kärsivällisempi tapaus jatkoi hommia ja saatiin valmiiksi vielä pari leppäkerttuakin.


Näiden tekeminen oli kyllä tosi hauskaa ja materiaaleja löytyi nurkista ylimääräisenä. Helppoa askartelua perheen pienimmillekin. Sadepäiväksi kiva idea. Vekkulia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautetta on aina kiva saada! Kiitos!