lauantai 6. heinäkuuta 2013

Dinoherkkuja

Sisäinen leipojani pääsi taas vauhtiin, kun järjestettäväksi tuli kolmivuotis syntymäpäivät. Pöydässä pitää olla makean lisäksi myös suolaisia herkkuja, joten ihan ensin esittelyssä ne. Tein tällaisen hauskan siilin, josta kukin sai valita mieleisiään herkkuja naposteltavaksi. Juustoa, lihapullia, viinirypäleitä jne. Kuva melkein unohtui ottaa, joten muutama piikki on jo hävinnyt. :)


Siili oli lähinnä lapsia ajatellen. Aikuisempaan makuun tein riisi-jauheliha täytteistä piirakkaa. Näin netissä kuvan nallen muotoisesta piirakasta ja se olikin helppo toteuttaa. Oli tarkoitus kokeilla dinon muotoa, mutta aika rupesi loppumaan, joten tein vain sen nallen. Dinon kokeilu jäi toiseen kertaan. Korvat on sämpylät. Oli nekin tarkoitus tehdä piirakaksi, mutta se aika, se aika. Olisi pitänyt aloittaa hiukan aiemmin. :)


Sitten synttäreiden menestykseen. Keksit melkein loppuivat. Minua laiskotti ja tein näille synttäreille lähinnä koristeluja. Piirakka on tehty valmiista taikinasta, samoin nämä keksit. Keksit ovat valmista murotaikinaa, joiden päällä on sulatettuja Candy Melts nappeja. Dinojunan hahmot on muotoiltu sokerimassasta.


Kyselin sankarilta, minkälaisen kakun hää haluaa. Jäätelökakku vai tavallinen kakku. Vastaus oli selvä: jäätelökakku. Halusin siitä kuitenkin kakkumaisen eli kerroksia. Muutama aiempi  jäätelökakku kokeilu hiukan epäonnistui, mutta tästä tuli aika hyvä.


Vinkin sain Kinuskikissalta, reseptiä tosin muuttelin omaan makuun sopivaksi. Käytin valmista vanhan ajan vanilja jäätelöä ja marenkia. Lisäksi itse tehtyä kinuskia ja tuoreita mansikoita. Keksit ostin, mutta unohdin laittaa sekaan. Tenavia ajatellen se taisi olla ihan hyvä juttu.


Tässä vielä Dinojunasta innoituksensa saanut koriste lähempää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautetta on aina kiva saada! Kiitos!